Data Kablolama Sistemleri

Kullanılan yapısal kablolama sistemi enformasyon bilgilerinin taşınması için kampüslerde, ofislerde ve bürolarda altyapı çalışması olarak yapılmalıdır. Bir binanın tüm kontrol ve haberleşme sinyallerinin analog ve dijital olarak iletimi için yapılan tüm kablolama aktif ve pasif cihazlarından oluşur. Kullanılacak yapısal kablolama sistemi protokol bağımsız ve gelecekte oluşacak yeni standartlar için gerekli şartları sağlamalıdır. AppleTaik Networks, AppleTaik Networks, FDDI TP-PMD, ATM, Token Ring Fiber to the Desktop, IBM Systems 3X i AS400, RS232, 100BASE-T, 10BASE-T, IBM 3270, Terminal Server protokollerini desteklemelidir.

YAPISAL KABLOLAMA YAPILIRKEN HANGİ TESTLERDEN GEÇMELİDİR?

  • 1.Kablolama: Yapısal kablolama yapılırken kullanılan kablolar ve kanallar uzunluk limitlerine, bağlantı ve bükümlere, data kablolarının enerji hatları yanından geçmemesine, olası yangın tehlikesi için önlemler alınmasına ve kabloların ezilmemesi gibi faktörlere dikkat edilerek kablolama yapılmalıdır.
  • 2.Sonlandırma: Kullanılan konnektörler, data prizleri standartlara uygun olmalıdır. Sonlandırma işlemi sırasında yapılan işlemler ileride doğabilecek problemlere neden olmamalıdır. Ayrıca kablo konnektör kayıplarının en az olması için gereken bağlantı şekil uygulanmalıdır.
  • 3.Topraklama: Kurulan sistemin dış manyetik alanlardan etkilenmemesi için topraklama gerekli standartlarda yapılmalıdır. Eğer STP kablo kullanıyorsa STP dağıtım panelleri direkt topraklanmalıdır.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Tüm proje ve ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz.